BOOK

BESTEL HET BOEK DUBBEL DUBBELLEVEN HIER DIRECT BIJ BOL.COM!

De kaft van het boek Dubbel Dubbelleven, geschreven door Marilena

NO COPYING

WAAROM HET BOEK?

Het leven van mij sprak boekdelen maar door de vanuit vroeger opgelegde zwijgplicht had ik geen woorden beschikbaar. Zelfs een kinderdagboek kon dat taboe niet doorbreken. Zo bang was ik dat iemand dat zou lezen.

Later werd het voor mij pijnlijk duidelijk dat ikzélf de waarheid niet onder ogen kon komen. De zwarte letters zouden immers de blanke illusie wreed verstoren. In één keer werd dan voor altijd een nadrukkelijke stempel uitgedeeld wat zijn sporen zou achterlaten.
En als je het zelf al nauwelijks kon geloven omdat het boven je pet uitsteeg; wie dan wel? Wat had dat voor zin? Wat lost het op?

Ik liep op een dubbel-spoor, kon moeiteloos heen en weer switchen.
De uiterlijke schijn vloog in flitsende sneltreinvaart alle stations voorbij. Het bewustzijn mocht niet stoppen om stil te staan bij de mogelijkheid om uit de impasse te vluchten. In eerste instantie hobbelde de boemeltrein van al het beter weten en inzichten erachteraan. Tot het niet meer kon! Een wissel was nodig om weer gelijk op te gaan. Dan pas kan op alle fronten de onderdelen hersteld worden.

In bepaalde therapievormen wordt nogal eens het advies gegeven om alles ‘van je af te schrijven’. Het zou opluchting geven en helpen bij je verwerkingsproces. Ik besef terdege dat het zeker een optie is voor bepaalde mensen. Dubbel Dubbelleven is dat pertinent niet voor mij! Het is juist vanuit de dringende behoefte geschreven om als therapéut inzicht te geven aan zovelen die op een of andere manier geen antwoord hebben op vragen van emotionele of fysieke aard. De erkenning van de levenswijsheid van nu geeft door het beschrijven van de ervaringen van toen een zeer krachtige ondersteuning omdat ik ooggetuige was! Die kracht achter de woorden voel je en dat recht van spreken komt ook het beste tot zijn recht als er geen kromme gedachten en valse emoties de boventoon voeren.

De realiteit wat vertrekt uit het hart komt ook in het hart van de lezer binnen. Het raakt een gevoelige snaar, een vibratie van herkenning. Soms pijn of een heftige ontkenning omdat het te dichtbij komt.
Je leest namelijk niet mijn verhaal en de ervaringen met de maatschappij, nee; je leest je éigen verhaal. Daarom is het zo spraakmakend omdat het er niet toe uitnodigt om er over te praten met een ander.

De symboliek van de lederen omslag refereert hieraan;
je doet létterlijk een boekje over jezelf open!

Het boek kan gekocht worden in de praktijk natuurgeneeskunde en is tevens te bestellen via Bol.com. Klik hier voor de link naar de bestelmodule.